stomen

Zelfgemaakte aardbeienjam

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Ontbijt
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de aardbeien goed schoon met wat vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes van de aardbeien af en verwijder de harde kern met een scherp mesje. Bestrooi ze vervolgens met de suiker en dek dit af. Laat de aardbeien een nacht staan.

Koken

Pers de citroen uit en breng de aardbeien samen met het citroensap aan de kook. Laat dit op laag vuur zo'n 25 minuten koken. Laat de jam vervolgens 10 minuten afkoelen en doe het daarna in een gesteriliseerde weckpot. Doe deze dicht en draai om. De jam koelt verder af in de pot.

Serveren

Je zelfgemaakte jam is ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Vergeet niet een kaartje eraan te hangen met de datum waarop het gemaakt is!