stomen

Zalmpakketjes uit de oven

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Deze vispakketjes zijn een kadootje op je bord! Voor het perfecte etentje serveer je ze met krieltjes en een salade.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Was en schrap de peentjes en snijd in dunne reepjes.

Was de venkel en verwijder de stelen en het hart. Bewaar het groene loof. Snijd in dunne reepjes.

Haal de groene bovenkant van de prei en snijd het wit in dunne ringen en was.

Hak de rozemarijn fijn en snijd de zalm in 4 stukken.

Koken

Leg in het midden van elk vel bakpapier of aluminiumfolie een deel van de groenten en daar bovenop een stuk zalm. Bestrooi met peper, zout, het venkelloof en de kruiden.

Sprenkel wat wijn over elk vispakketje. Leg een schijfje citroen op elke zalmfilet.

Vouw het bakpapier dicht: pak twee zijkanten op, vouw deze tegen elkaar aan en rol op. Vouw de open kanten naar binnen en rol op. Of bind de open kanten dicht met een touwtje.

Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren

Schep de pakketjes voorzichtig met een spatel van de bakplaat op de borden. Serveer ze ingepakt in het papier. Lekker met krieltjes en salade

Lekker met krieltjes en salade