Zalmfilet in tomaten-kokossaus
Receptinformatie
Voorbereiding
Was de zalmfilets, dep ze droog en besprenkel ze met het citroensap. Dek de filets af en marineer ze ca. 30 minuten.
Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg ze 30 seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Verwijder de steelaanzetten en snijd de tomaten in blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Pel de knoflook en hak hem fijn.
Koken
Verhit de olie in een pan. Wentel de zalmfilets door de bloem en bak ze aan beide zijden kort in de olie. Haal de filets uit de pan en houd ze warm.
Doe nu de lente-uitjes in de pan en bak ze al roerend 5 minuten, voeg de knoflook toe en bak alles onder voortdurend roeren nog 3 minuten. Afblussen met kokosmelk. Laat het geheel op een laag vuur licht inkoken.
Voeg de tomatenblokjes, de garnalen en de zalm toe aan de saus en laat alles nog eens 5 minuten zachtjes warm worden. Op smaak brengen met sambal oelek, zout, peper en gemalen koriander.
Serveren
Bestrooi met koriander voor het serveren.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.