stomen

Zalmfilet in tomaten-kokossaus

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de zalmfilets, dep ze droog en besprenkel ze met het citroensap. Dek de filets af en marineer ze ca. 30 minuten.

Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg ze 30 seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Verwijder de steelaanzetten en snijd de tomaten in blokjes.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Pel de knoflook en hak hem fijn.

Koken

Verhit de olie in een pan. Wentel de zalmfilets door de bloem en bak ze aan beide zijden kort in de olie. Haal de filets uit de pan en houd ze warm.

Doe nu de lente-uitjes in de pan en bak ze al roerend 5 minuten, voeg de knoflook toe en bak alles onder voortdurend roeren nog 3 minuten. Afblussen met kokosmelk. Laat het geheel op een laag vuur licht inkoken.

Voeg de tomatenblokjes, de garnalen en de zalm toe aan de saus en laat alles nog eens 5 minuten zachtjes warm worden. Op smaak brengen met sambal oelek, zout, peper en gemalen koriander.

Serveren

Bestrooi met koriander voor het serveren.