stomen

Wortel-mangosoep met bosuitjes

Bak een gesnipperd pepertje mee!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Van deze soep word je warm! Een lekkere lunch of voorgerecht voor op een koude winterse dag.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Pel en snipper de ui.

Schil de winterwortels en hak ze in stukken.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit in plakken. Hak ¼ van de mango in blokjes en houd deze achter voor de garnering.

Maak het bosuitje schoon en snijd schuin in dunne ringetjes.

Koken

Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de gesnipperde ui 3 minuten.

Voeg de stukken winterwortel toe en bak 2 minuten mee.

Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk de kokosmelk en 800 milliliter water erbij.

Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de plakken mango (niet de gehakte blokjes) toe en laat ze zachtjes 5 minuten meekoken.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.

Serveren

Doe de soep over in 4 borden of kommen en garneer met de achtergehouden blokjes mango en bosuitjes.