stomen

Witte kool uit de oven

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Koken

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn, roer er de warme melk door en roer het geheel tot een smeuïge puree. Voeg eventueel nog wat kookvocht en boter toe. Maak de puree op smaak met wat versgemalen peper en nootmuskaat.

Blancheer de witte kool 3-4 minuten in kokend water en spoel ze koud af.

Verwarm een redelijke hoeveelheid boter en bak hierin het gehakt rul, breng het op smaak met zout en peper.

Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan het gehakt samen met de kerriepoeder en roer dit goed door, roer er dan de crème fraîche bij.

Vet een ovenschotel licht in, schep eerst de witte kool erin, hierop het gehakt en verdeel er tenslotte de aardappelpuree over. Strijk het glad met de achterkant van een natgemaakte lepel. Meng de paneermeel met de pijnboompitten en sesamzaadjes en bestrooi de schotel hiermee. Verdeel hierover tenslotte een klein beetje boter of geraspte kaas.

Gratineer de witte koolschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten goudbruin.