stomen

Witte kool met appel en biefstuk

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd er 2 in schijfjes en 1 in blokjes.

Koken

Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin. Houd ze warm (bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie). Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan.

Bak de biefstuk in de boter, in twee porties, aan beide kanten 2 minuten. De biefstuk mag heel licht rose van binnen zijn. Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de biefstuk met zout en peper.

Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze circa 5 minuten op hoog vuur mee.

Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor. Breng de kool op smaak met zout en peper en - ook heel lekker - een scheutje Calvados.

Serveren

Serveer bijvoorbeeld met (risotto) rijst gekookt in een deel appelsap.