stomen

Witlofsalade met scampies en limoen

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwijder de uiteinden en buitenste blaadjes van de struikjes witlof. Snijd de witlof in reepjes en de tomaat in partjes. Was en droog de spinazie. Halveer de limoen, snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft uit.

Koken

Pers de knoflook. Roer in een kom de knoflook, 1 eetlepel limoensap, olie, zout en peper door elkaar tot een marinade en schep de garnalen erdoor. Verhit een droge wok en bak hierin de garnalen met marinade in ca. 5 minuten op matig vuur gaar.

Roer in een kom de mayonaise, crème fraiche en chilisaus tot een dressing.

Serveren

Verdeel de witlof, spinazie en tomaat over de borden, verdeel de dressing erover, schep de garnalen erop en garneer de salade met partjes limoen en koriander.

Lekker met stokbrood of bij gebakken vis en aardappelsalade.

Variatietip: Om de witlofsalade iets pittiger te maken, kan de spinazie worden vervangen door rucola sla.