stomen

Witloffrittata

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de witlof schoon, verwijder de harde kern en snijd de witlofstronkjes dan fijn.

Hak de ui, knoflook en peper heel fijn.

Koken

Verwarm de boter en roerbak de witlof hier samen met de ui, knoflook en peper al omscheppend in, voeg dan de honing toe en bak het geheel nog even op een hoog vuur.

Klop de eieren los met de geraspte kaas, versgemalen peper en zout naar smaak. Spatel er dan de iets afgekoelde witlof door.

Verwarm de olie in een koekenpan, schenk hier het witlofmengsel in en laat het op een laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar worden. Zet eventueel een deksel op de pan zodat het eimengsel sneller stolt. Of bak de frittata in een hete oven van 175˚C in een lage ronde bakvorm.

Serveren

Serveer de frittata met een aardappelsalade.

Ook lekker om er uitgebakken spekblokjes door te scheppen. Of rasp een appel grof en schep dit door het witlofmengsel, lekker voor de kids!