stomen

Witlof gegratineerd met kaas

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de witlofstruikjes en laat goed uitlekken.

Klop in een kommetje het ei los, Pers de knoflook erboven uit.

Melk, gruyère, emmentaler en nootmuskaat erbij doen en tot een sausje kloppen.

Oven voorverwarmen op 200 ºC.

Koken

Bak de worstjes met een klontje boter bruin.

Leg de witlof in een beboterde ovenschaal en giet de saus eroverheen.

Dek de schotel af met plakjes belegen kaas.

Laat in de over de witlofschotel in circa 15 minuten door en door heet en goudbruin worden.

Als je oven te klein is, geen probleem want dan bak je de röstirondjes in een koekenpan lichtbruin. En anders samen met de witlof op een bakblik in de oven.

Serveren

Serveer heerlijk met röstirondjes en een gebakken worstje.