stomen

Warme tomatensalade met mozzarella

Receptinformatie

Salade
4 personen
Voorgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een warm voorgerecht voor tijdens je winter-bbq: dat is echt een must. Houd je geen winter-bbq maar gebruik je de vuurkorf? Leg dan een ovenrooster bovenop de korf of leg het tegen het einde een kwartiertje, afgedekt, in de hete as.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Halveer de tomaatjes.

Laat de mozzarella uitlekken.

Hak de kruiden fijn.

Hak de knoflook fijn.

Verhit de barbecue.

Vouw een bakje van aluminiumfolie en besprenkel deze met olijfolie.

Koken

Hussel de tomaatjes door elkaar en voeg olijfolie en kruiden toe. Doe ook de knoflook erbij.

Doe de tomaatjes in het aluminium bakje en grill ze 15 minuten in een dichte barbecue.

Strooi er de laatste 5 minuten de bolletjes mozzarella bovenop.

Serveren

Zet de aluminium schaal op een broodplank en doe er nog wat versgemalen peper en zout overheen.

Is het écht te koud of nat om naar buiten te gaan? Dan maak je 'm gewoon in de oven.