Receptinformatie
Deze dumplings smaken precies zoals ze eruit zien: een ware smaaksensatie. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Hier maak je zeker indruk mee bij je gasten!
Voorbereiding
Snijd de knoflook, gember, vis en de shiitake fijn.
Snijd daarna het witte gedeelte van de bosui in dunne ringetjes.
Koken
Verwarm de sesamolie in een grote pan op laag vuur.
Voeg de shiitake, vis, gember, knoflook en een beetje zout toe.
Bak dit op laag vuur zo'm 10 tot 15 minuten totdat de paddenstoelen en gouden kleur hebben en het vocht zo veel mogelijk verdampt is. Roer af en toe door.
Voeg dan de bosui toe en verwarm nog een paar minuten door tot ze zacht zijn.
Zorg voor een schone ondergrond voor het maken van de dumplings en vul een kommetje met water.
Plaats op je dumpling vel een halve eetlepel van de vulling.
Doop je vingers in het kommetje water en maak de randen nat.
Vouw hem dan dicht en druk de natte randen tegen elkaar om ze aan elkaar te laten plakken.
Leg de dumplings op een vochtige doek zodat ze niet uitdrogen.
Verwarm de zonnebloemolie in een pan op medium hoog vuur.
Voeg de dumplings stuk voor stuk toe en bak ze 2 tot 3 minuten tot ze een mooi goudbruine korst krijgen.
Voeg 50 ml water toe aan de pan en dek deze af met een deksel om ze nog zo'n 4 tot 5 minuten gaar te laten stomen.
Haal ze voorzichtig uit de pan en herhaal dit tot alle dumplings zijn gebakken.
Serveren
Serveer de dumplings met soja- of chilisaus en wat van de overgebleven ringetjes gesneden bosui.
Strooi er eventueel nog wat geroosterde sesamzaadjes over.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.