stomen

Visdumplings

Mét geheim ingrediënt!

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Bijgerecht
30-40 min

Deze dumplings smaken precies zoals ze eruit zien: een ware smaaksensatie. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Hier maak je zeker indruk mee bij je gasten!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Snijd de knoflook, gember, vis en de shiitake fijn.

Snijd daarna het witte gedeelte van de bosui in dunne ringetjes.

Koken

Verwarm de sesamolie in een grote pan op laag vuur.

Voeg de shiitake, vis, gember, knoflook en een beetje zout toe.

Bak dit op laag vuur zo'm 10 tot 15 minuten totdat de paddenstoelen en gouden kleur hebben en het vocht zo veel mogelijk verdampt is. Roer af en toe door.

Voeg dan de bosui toe en verwarm nog een paar minuten door tot ze zacht zijn.

Zorg voor een schone ondergrond voor het maken van de dumplings en vul een kommetje met water.

Plaats op je dumpling vel een halve eetlepel van de vulling.

Doop je vingers in het kommetje water en maak de randen nat.

Vouw hem dan dicht en druk de natte randen tegen elkaar om ze aan elkaar te laten plakken.

Leg de dumplings op een vochtige doek zodat ze niet uitdrogen.

Verwarm de zonnebloemolie in een pan op medium hoog vuur.

Voeg de dumplings stuk voor stuk toe en bak ze 2 tot 3 minuten tot ze een mooi goudbruine korst krijgen.

Voeg 50 ml water toe aan de pan en dek deze af met een deksel om ze nog zo'n 4 tot 5 minuten gaar te laten stomen.

Haal ze voorzichtig uit de pan en herhaal dit tot alle dumplings zijn gebakken.

Serveren

Serveer de dumplings met soja- of chilisaus en wat van de overgebleven ringetjes gesneden bosui.

Strooi er eventueel nog wat geroosterde sesamzaadjes over.