stomen

Verse tomatensaus van trostomaten

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Stop moet zoeken want dit is HET beste tomatensausrecept. Simpel, gemakkelijk & vol van smaak door het gebruik van verse trostomaten!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de wortel in blokjes. Snijd de trostomaten ook in blokjes.

Koken

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook en wortelblokjes toe en bak deze 5 minuten mee op laag vuur. Doe de tomatenpuree in de pan en bak deze 2 minuten mee.

Doe vervolgens ook de tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn en groentebouillon in de pan. Laat dit geheel 20 minuten op laag vuur rustig pruttelen. Roer regelmatig door de pan zodat de ingrediënten niet vastplakken aan de bodem.

Pureer de saus met een staafmixer. Je kunt ervoor kiezen de saus helemaal fijn te pureren of er nog wat kleine stukjes in te laten zitten.

Serveren

Je kunt deze basis gebruiken voor pasta, pizza of bijvoorbeeld als vulling voor lasagne. Maak daarom gerust een dubbele portie en vries het in voor een later moment!