stomen

Verschillende soorten krootjes met frisse quinoa

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Doe op de olie na alle ingrediënten voor de dressing (honing, Granny Smith, appel in 4 stukken, gepelde sjalot, yoghurt, sap van limoen) in een keukenmachine of blender en draai alles fijn.

Voeg terwijl de machine draait druppelsgewijs de zonnebloemolie toe. Druk de massa door een fijne zeef en zet apart.

Koken

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak deze aan met 4 eetlepels van de dressing, peper en zout.

Snij het loof van de bietjes en kook ze per kleur in een aparte pan. Pel ze vervolgens van wit naar rood i.v.m. afgeven van de kleur. Snij in de gewenste vorm en maak aan met 1 el van de dressing, peper en zout. (Maak de rode apart aan i.v.m. het afgeven kleur).

Snij de radijsjes in de lengte in kwarten en laat er iets van het groen aan zitten. Doe de gemarineerde quinoa op het bordje en plaats de bietjes hierop.

Serveren

Garneer met cress en wat bietenblaadjes.

Om het helemaal af te maken... Kook een laagje bietensap met een theelepel basterdsuiker in tot een stroperige dikte en zet met een kwast een veeg op elk bord.