stomen

Venkelgratin

Receptinformatie

Hoofdgerecht
50-60 min

Maak de venkel schoon, bewaar het venkelgroen. Snijd de knollen in repen. Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Schil en was de aardappelen. Snijd deze in heel dunne plakjes, bijvoorbeeld met de kaasschaaf. Meng de venkel met de broccoli en leg deze laagsgewijs met de aardappelen in een (magnetronbestendige ) ovenvaste schaal.

Bestrooi iedere laag dun met peper, zout en de helft van de geraspte kaas. Zorg ervoor dat de bovenste laag groente is. Verdeel de rest van de geraspte hier overheen. Klop de crème fraîche los met ei, peper en zout. Schenk dit mengsel over de kaas.

Zet de schaal een richel onder het midden in een voorverwarmde oven van 200 graden, gedurende 40 – 45 minuten, of in een combinatie magnetron, onafgedekt, 20 – 25 minuten, ca. 200 graden, ca. 350 Watt, of in een solo magnetron 20 – 25 minuten, afgedekt, ca. 525 Watt.

Zet de magnetron de laatste 5 minuten op circa 750 Watt. Dan krijgt de heerlijke ovenschotel geen bruin korstje.