stomen

Valentijnspannenkoekjes met fruit

Receptinformatie

4 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Niks leuker dan de liefde(s) van je leven te verwennen op Valentijnsdag. Hoe? Wat dacht je van een tweede dessert?

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Smelt 25 gram boter tot deze zacht maar niet bruin is.

Meng de bloem, de vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder goed door elkaar.

Klop het ei en de helft van de melk erdoorheen.

Klop daarna beetje voor beetje de rest van de melk erdoorheen tot het een glad beslag is.

Roer dan de boter door het beslag.

Koken

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Verhit een beetje boter in een hartvormig koekenpannetje en schep daar ⅛ van het beslag in (een laagje van 0.5 centimeter).

Bak het pannenkoekje zachtjes gaar tot de bovenkant droog is en keer daarna om de andere kant nog 1 minuut te bakken.

Doe de gebakken pannenkoekjes op een ovenvast bord en zet in de oven om warm te houden.

Bak zo nog 7 pannenkoekjes.

Serveren

Serveer de pannenkoekjes per twee op mooie borden, bestrooi ze goed met poedersuiker en rangschik er fruit naar keuze bij.