stomen

Uienpreisoep met kaastoast

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de ui in dunne schijven en duw ze los tot ringen.

Snijd de prei in smalle ringen.

Snijd de hamplakjes in 3 mm brede slierten.

Warm de ovengrill voor.

Koken

Verhit in een kleine braadpan de boter en bak hierin uien en prei onder regelmatig omscheppen 10 minuten, eerst op halfhoog vuur, daarna op laag vuur.

Schenk de fond en de wijn erbij, breng het aan de kook en roer de hamsliertjes erbij. Kook de soep 5 minuten zachtjes door, met het deksel op de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Verdeel de kaas over de sneetjes brood en laat de kaas onder de voorverwarmde grill smelten en goudbruin kleuren.

Leg in twee diepe borden een kaastoast en schep de hete uienpreisoep erop.