stomen

Tortillamandjes met andijvie en gegrilde kip

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Lunchgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.

Bestrijk de tortilla's aan één zijde dun met olie. Druk in vier ronde ovenvormen met golvende rand en een doorsnede van circa 15 cm een tortilla met de oliezijde onder in de vorm. Bak de mandjes 7-9 minuten in de oven. Laat de mandjes in de vorm 5 minuten afkoelen. Verwijder nu de vorm en laat de mandjes verder afkoelen.

Meng voor de dressing ½ dl olijfolie, het sinaasappelsap, het sap van 2 limoentjes, de verse koriander, de rode uien, fijngesnipperd, honing, rode peper, wat zout en verse peper in een kom.

Koken

Meng 2 eetl. olijfolie met de rozemarijn, knoflook, zout en peper. Bestrijk de kip met de knoflookolie en grill de kip 10 - 15 minuten op de grill(pan).

Haal de kip van de grill en snijd deze in 8 mooie plakken.

Serveren

Vul het tortillabakje met reepjes andijvie, partjes sinaasappel en blokjes avocado. Leg de kip op de salade en schep de dressing erover.