stomen

Tompoes met veldsla, kip en kruidenmayonaise

Voor een verrassende lunch!

Receptinformatie

4 personen
Lunchgerecht
20-30 min

Een knapperige bladerdeegtompoes met sla, kip en zelfgemaakte kruidenmayonaise. Lekker voor zomerse dagen! Voor een vega versie beleg je de tompoes met plakjes hardgekookt ei in plaats van kip.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de bladerdeegplakjes in 10 minuten ontdooien.

Halveer de bladerdeegplakjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met de olie.

Hak de groene kruiden fijn.

Koken

Bak de bladerdeegplakjes 15 minuten in de oven gaar en bruin.

Meng de mayonaise met de creme fraiche en roer de kruiden erdoor.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Neem de gebakken bladerdeegplakjes uit de oven en bestrijk ze met de kruidenmayonaise.

Beleg de helft van de plakken (8) met veldsla en kipfilet.

Leg de resterende bladerdeegplakjes met de mayonaisekant naar beneden op het beleg.