stomen

Tomatensaus voor bolognesesaus

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Mochten je kinderen liever een gladde saus lekkerder vinden, lang leven de staafmixer. In ieder geval weet je dat jullie voldoende groente eten en daar gaat het ook om. De resterende bleekselderij geef je gewoon mee als snack.

Was de wortel schoon en verwijder de voor- en achterkant.

Nadat je ui schoongemaakt hebt en de tomaten gewassen, snijd je die 4 groentes in kleine stukjes.

Doe een scheutje olijfolie in een sudder pan, het liefst met een dikke bodem. Als de olijfolie warm is doe je de uien, knoflook en wortel in de pan. Je bakt die zachtjes gaar.

In een andere koekenpan bak je het gehakt lekker bruin (olijfolie vinden wij niet nodig), doe op het laatste moment peper en zout erbij.

Mocht je nog een scheutje rode wijn over hebben, kan je die door het gehakt doen. Is echt niet ongezond voor kinderen.

Vervolgens voeg je het gehakt toe aan de groentemix, een halve liter water en het bouillon blokje. Laat de saus lekker pruttelen en een beetje indikken.