Receptinformatie
Deze prachtige kleurvolle en smaakvolle tomaten in dit recept zijn wat deze vegetarische quiche zo mooi en lekker maken. Heerlijk met feta en verse basilicum. Gemakkelijk te maken en de oven doet al het werk, zodat jij tijd over houdt voor andere zaken. Tip: ook lekker met geitenkaas!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Koken
Was en snijd de tomaten in schijfjes. Dep eventueel wat vocht weg met keukenpapier.
Bekleed een quichevorm met bakpapier en het deeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en strooi de eetlepel bloem over de bodem. Dit neemt wat vocht op van de tomaten.
Verkruimel de feta over de bodem, maar houd een klein handje apart.
Snijd de helft van de basilicum in reepjes en strooi dit ook over de bodem. Leg de tomatenplakjes er bovenop en rasp het teentje knoflook er overheen.
Mix de eieren in een kommetje, breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de tomaten en feta.
Bak de taart onderin de oven voor +/- 40 minuten.
Serveren
Serveer met de overgebleven feta en verse basilicum.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.