stomen

Thaise spruitjessalade

Receptinformatie

Salade
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.

Koken

Kook ze ca. 5-7 minuten in de hete bouillon beetgaar en laat ze uitlekken.

Maak de saus door pinda’s, rode peper, citroensap, azijn, basterdsuiker en vissaus in de keukenmachine of met de staafmixer tot een pasta te pureren. Verdun de pasta met water tot sausdikte. Proef of er nog wat citroensap of suiker moet worden toegevoegd. Schep de helft van de saus door de uitgelekte, nog warme spruitjes.

Snijd de ham in blokjes, de tomaten in parten en de lente-uitjes in ruiten van 2-3 cm. Bekleed een schaal of drie borden met gewassen en gedroogde blaadjes ijsbergsla. Verdeel hierover de spruitjes, ham, tomaten en de in parten gesneden hardgekookte eieren. Schenk de rest van de saus over de salade.

Serveren

Garneer met fijngeknipte koriander of peterselie.