stomen

Thaise roerbak van kip met tomaten en spinazie met rijst

Receptinformatie

Rijst
2 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de kipfilet in plakjes.

Halveer de ui, snijd de helften in dunne halve ringen. Snijd de shii-take in plakjes. Snijd de tomaten in vieren. Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Bereiden:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de beide oliesoorten in. Roerbak hierin de kipfilet goudbruin en gaar in 5 minuten. Neem de kip uit de pan. Roerbak de uien en paddestoelen 5 minuten. Schep de spinazie erbij en roerbak tot de spinazie gaat slinken. Voeg de tomaten en peperreepjes toe en roerbak 4 minuten. Schep de kipstukjes erbij. Voeg naar smaak vissaus en woksaus ‘gember-lemon’ toe. Serveer de rijst erbij.