stomen

Makkelijke Thaise kokossoep

Lekker pittig!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

De Thaise Tom Kha Kai is misschien wel de beroemdste soep die we kennen. Deze Thaise kokossoep is lekker snel en makkelijk! En de galanga? Dat is een broertje van de gember, en wordt ook wel eens laos genoemd. Je kan dit kopen bij de toko, of eventueel vervangen door gewone gember.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was en halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.

Hak de pepers fijn.

Schil de galanga en snijd in hele dunne plakjes.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes

Maak de champignons schoon en snijd ze in dikke plakjes.

Spoel de tauge af onder koud stromend water.

Was de limoen en snijd in 4 kwarten.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in ringen.

Koken

Breng 1 liter water met de bouillontabletten en de kokosmelk aan de kook.

Voeg de gehakte pepers, galanga, kipfilet, paprika en rietsuiker toe en laat op zacht vuur 10 minuten koken.

Schep de champignons, tauge en partjes limoen door de soep en laat deze 3 minuten zachtjes mee koken.

Breng de soep op smaak met de vissaus.

Serveren

Serveer de soep in mooie kommen en bestrooi met de ringen bosui.