stomen

Thaise groene curry

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de pepers en stamp deze met het zout fijn in de vijzel.

Voeg de galanga, citroengras, limoenschil en korianderwortels toe en stamp alles tot een pasta.

Voeg vervolgens de knoflook, sjalot, peperkorrels, korianderzaad en komijnzaad eraan toe. Blijf stampen totdat het een lekkere, dikke, gladde pasta wordt.

Koken

Kook de rijst volgens de verpakking. Marineer de in stukken gesneden kipfilet met 2 eetlepels groene curry en 2 eetlepels olijfolie.

Verhit de wok en bak de kip gaar. Voeg de gesneden en schoongemaakte aubergine, paprika, witte kool, prei en rode uit toe en wok de groente 3-5 minuten.

Voeg de kokosmelk en de rest van de groene curry toe en laat het 3 minuten (op laag vuur) opwarmen.

Serveren

Serveer het met de rijst en plaats er naar wens 4 horapatakjes en/of basilicumblaadjes en gesneden pepers op.

Serveer er geroosterde cashewnoten bij.