stomen

Thais gehaktbrood

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Gehaktbrood ouderwets? Thanks again! Deze 2.0 versie is pittig, fris én extra vers. Want behalve kipgehakt zit 'ie bomvol paddenstoelen. Tijd om de keuken in te duiken.

Voorbereiding

Koken

Serveren

paddenstoel Eet paddenstoelen en red de wereld: doe mee aan project paddenstoel!
mushroom mushroom

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden, en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Hak de gember heel fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp daarna de schil van de limoen.

Snijd de korsten van het brood en laat ze in een diep bord met de melk weken.

Hak de oesterzwammen en champignons super fijn (in een keukenmachine als je die hebt) en meng dit goed door samen met het gehakt, de uitgeknepen boterhammen, de limoenrasp, het ei, de currypasta, gember en de bosui.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Koken

Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat het in 40 minuten gaar worden in de oven.

Serveren

Serveer met een Thaise mangosalade of geef een 'normale' salade een Aziatische touch door koriander, Thaise basilicum en limoensap toe te voegen.