stomen

Taartje met gekarameliseerde uien

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortel en rasp deze grof.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Koken

Smelt de boter, doe de uiringen erin en fruit ze in de boter op een heel laag vuur tot ze zacht zijn, maar niet bruin zijn. Voeg 1 eetlepel suiker en de geraspte wortel toe en laat de uiringen goudbruin karameliseren. Roer regelmatig om.

Bekleed 4 taartvormpjes, doorsnee 12 cm, met het ontdooide deeg voor hartige taart. Of maak er 1 grote taart van.

Maak het uienmengsel verder op smaak met versgemalen peper en wat fijngehakte tijm.

Laat de kaasblokjes iets uitlekken en schep ze door het uienmengsel. Vul de bekleedde taartvormpjes met het uien/kaasmengsel.

Bak de hartige taartjes in het midden van de voorverwarmde oven in 10 - 15 minuten goudbruin.

Serveren

Serveer de taartjes met de mesclun sla aangemaakt met een dressing naar smaak.