stomen

Supersnelle pizza

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

versfestijn Diner of borrel? Maak er één Groot Versfestijn van!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Maak het supersnelle deeg door de boter samen met de fijngehakte rozemarijn te smelten op een laag vuur. Voeg het water toe. Roer dan het speltmeel er samen met het zout in één keer door, blijf roeren tot een deegbal ontstaat. Haal deze uit de pan en vorm er direct 4 gelijke ballen van. Rol ze uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Of maak er één plaatpizza van.

Doe de tomatenpuree samen met 400 g van de tomaten, welke klein gesneden zijn, in een pan en verwarm ze kort. Pureer ze met een staafmixer en maak de tomatensaus verder op smaak met versgemalen peper, zout en kruiden.

Snijd de overige tomaten en de ui in gelijke plakjes. Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus, beleg deze dan met de tomaten en ui plakjes en strooi er royaal de geraspte kaas over.

Koken

Bak de pizza’s in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.

Serveren

Serveer ze met bovenop de rucola.

Variatietip: Ook lekker met courgette in plakjes en geitenkaas of salami. Voor de kids; met in reepjes gesneden gekookte ham.