stomen

Stoofpeer in stroopwafelkorst

Probeer ook met rode wijn!

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Deze peertjes zien er misschien tijdrovend uit, maar niets is minder waar! Binnen 25 minuten zet jij deze kunstwerkjes op tafel. Heeft je bezoek mooi even de tijd om uit te buiken.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng de wijn met de suiker en kruiden in een diepe pan aan de kook en laat dit tien minuten pruttelen.

Koken

Voeg de peren toe en kook nog 10 minuten. Zorg ervoor dat als je er een mes in steekt, ze niet uit elkaar vallen.

Haal ze uit de wijn en dep ze goed droog met keukenpapier. Laat afkoelen.

Smelt intussen de chocolade en verkruimel de stroopwafels grof.

Doop de droge peren één voor één in de chocolade, laat iets afkoelen zodat de chocolade iets harder is maar nog wel plakt en rol ze vervolgens rond in de stroopwafelkruimels.

Laat verder afkoelen.

Serveren

Serveer ze op een mooi bordje met eventueel een klodder crème fraîche.