stomen

Steaksalade met gekarameliseerde peer

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Je hebt een etentje bij jou thuis en wilt iets speciaals op tafel zetten... Zoek niet verder! Met deze salade sla jij zeker je slag zonder lang in de keuken te staan. Veel succes!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Haal het vlees een half uurtje voor bereiding uit de koelkast. Laat op temperatuur komen.

Was de rucola en brokkel de kaas.

Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in plakken.

Snijd de bietjes in kleine blokjes.

Koken

Smelt 25 gram boter. Bak de peerpartjes kort in de boter, voeg de honing en suiker toe en laat ongeveer 5 minuten karamelliseren.

Verhit de rest van de boter tot het schuim verdwijnt. Schroei de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten dicht (let op: prik er niet met een vork in, maar gebruik een tang).

Kruid met peper en zout.

Zet het vuur iets lager en bak 2 minuten aan beide kanten. Blijf ze bewegen terwijl ze bakken.

Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat nog 2 minuten rusten.

Meng de olie en azijn tot een dressing. Meng deze door de rucola.

Serveren

Verdeel de rucola over 4 borden. Snijd de biefstuk in plakjes en leg deze dakpansgewijs op de sla.

Leg op elk bord gekaramelliseerde peer en bietblokjes. Garneer met brokjes geitenkaas.