stomen

Stamppotje postelein

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Maak intussen de postelein schoon, verwijder de worteltjes en lelijke blaadjes. Was de groenten zorgvuldig, laat ze dan goed uitlekken en snijd ze dan in grove stukken. Stoof de postelein met aanhangend water in een gesloten pan 5 minuten, roer ze om.

Snijd de sjalotjes heel fijn.

Koken

Verwarm de melk, maar laat deze niet koken.

Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak. Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en zout. Eventueel nog wat nootmuskaat.

Meng de postelein samen met de fijngesneden sjalotjes en kaasblokjes door de hete aardappelpuree.

Serveren

Serveer de stamppot direct of doe het gerecht in een ovenvaste schaal bestrooi met geraspte kaas en paneermeel en gratineer in een warme oven.

TIP: ook lekker met raapstelen, rucola of veldsla.