stomen

Stamppot van spruitjes met braadworst

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

De aardappelen schillen, wassen en beetgaar koken voor een simpele puree. Even met de ouderwetse stampen en een scheutje melk en een klont boter de puree klaarmaken.. Al sje het lekker vindt een snufje nootmuskaat en natuurlijk zout en peper erbij doen.

De spruitjes schoonmaken (grote spruitjes halveren), wassen en in ca. 8 minuten beetgaar koken. De paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In een braadpan boter verhitten. De worsten in ca. 7 minuten gaar bakken, regelmatig draaien. De olijven in plakjes snijden.

De spruitjes, paprika en olijven erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. De groenten serveren met de worsten op een bodempje van de puree.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge