stomen

Stamppot spruitjes met knolselderij

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de knolselderij goed schoon en snijd deze in blokjes. Kook de blokjes in een pan met water.

Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Pel en snipper de sjalotjes.

Hak de noten grof.

Koken

Verhit de olie in de wok en bak de noten ongeveer 2 minuten.

Haal de noten uit de pan.

Voeg de spruitjes en sjalot toe en roerbak ongeveer 4-6 minuten.

Voeg de noten toe en bak alles nog 1 minuut.

Bestrooi de tartaartjes met wat zout en peper en bak ze zoals je zelf het lekkerst vindt.

Giet de knolselderij af als ze gaar zijn.

Pureer de blokjes met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng ze op smaak met zout, peper, een schepje crème fraiche of een klontje boter, eventueel nootmuskaat en geraspte kaas.

Serveren

Serveer de knolselderij stamp, de spruitjes, nootjes, sjalotten en de tartaar.

Ook lekker met wat geraspte kaas over de knolselderij stamp heen gestrooid en dan nog even onder de grill voor een lekker korstje.