stomen

Spruitjesstamppot saucijsjes

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kwarten.

Koken

Kook de aardappelen in ruim water met voldoende zout in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af.

Kook de spruitjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af.

Bak intussen de saucijsjes in bruingekleurde boter aan, voeg 1 dl water of bouillon toe en braad ze in een halfgesloten pan in ongeveer 15 minuten op een laag vuur gaar.

Stamp de aardappelen met een stamper goed glad zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de verwarmde melk, boter en de roomkaas toe en spatel de aardappelen tot een gladde puree. Voeg tenslotte de gesneden spruitjes toe en breng de stamppot verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveren

Serveer de warme saucijsjes op de stamppot.