stomen

Spruitjessoep met kip en pijnboompitten

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.

Bestrooi de kipfilet met kerriepoeder, zout en peper.

Koken

Verhit de olie en bak hierin de prei aan. Voeg de spruitjes toe en bak deze al roerende 2-3 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij, voeg de blokjes lip toe, breng alles aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken tot de spruitjes beetgaar zijn.

Neem de spruitjes uit de pan en pureer ze in de keukenmachine of mengbeker of met een staafmixer. Doe de gepureerde spruitjes terug in de pan. Voeg de crème fraîche of de koksroom toe en zout en peper naar smaak.

Serveren

Bestrooi de soep voor het serveren met fijngeknipte bieslook, pijnboompitten en blokjes rode paprika.