stomen

Spruitjes met zoete appel en hazelnoten

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Rooster de hazelnoten in een koekenpan in circa 3 minuten goudbruin. Laat de hazelnoten even afkoelen en hak ze daarna in kleine stukjes.

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer ze.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in plakjes. Niet te dun, want dan worden ze slap en verliest de appel z’n bite.

Koken

Kook de gehalveerde spruitjes in 12 minuten beetgaar en giet ze daarna af, zodat ze niet verder door koken.

Smelt in een koekenpan de boter en bak de schijfjes appel zo’n 4 minuten.

Voeg aan de spruitjes en eventueel wat peper en zout toe.

Serveren

Schep de spruitjes en appel in een schaal en verdeel de hazelnoten er overheen.