stomen

Spruitensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Deze gezonde soep is makkelijk te bereiden en kun je eten met een vers stokbroodje. Niks meer aan doen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de spruiten schoon, was en halveer ze.

Pel de ui en hak deze fijn.

Koken

Verhit de olie, fruit de ui goudgeel, voeg de spruiten toe en bak ze al roerende 2-3 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep circa 12-15 minuten koken tot de spruiten gaar zijn.

Neem de spruiten uit de pan, pureer ze en doe de puree terug in de pan.

Voeg de wijn of het citroensap, de crème fraîche of koksroom en peper en zout naar smaak toe.

Serveren

Bestrooi de soep met de geroostede, geschaafde amandelen.

Lekker met vers stokbrood of (boeren)bruinbrood.