Receptinformatie
Deze gezonde soep is makkelijk te bereiden en kun je eten met een vers stokbroodje. Niks meer aan doen!
Voorbereiding
Maak de spruiten schoon, was en halveer ze.
Pel de ui en hak deze fijn.
Koken
Verhit de olie, fruit de ui goudgeel, voeg de spruiten toe en bak ze al roerende 2-3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep circa 12-15 minuten koken tot de spruiten gaar zijn.
Neem de spruiten uit de pan, pureer ze en doe de puree terug in de pan.
Voeg de wijn of het citroensap, de crème fraîche of koksroom en peper en zout naar smaak toe.
Serveren
Bestrooi de soep met de geroostede, geschaafde amandelen.
Lekker met vers stokbrood of (boeren)bruinbrood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.