stomen

Spitskoolsalade met avocado

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, halveer de kool en snijd deze in heel dunne reepjes. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline.

Snijd de bosuitjes, inclusief het groen, in dunne ringetjes en meng dit door de fijngesneden kool. Hak de knoflook heel fijn. Maak de avocado’s schoon, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de schil van de limoenen boven de salade en pers het sap boven de avocadoblokjes.

Koken

Maak de dressing; Doe de mosterd samen met de yoghurt in een met schroefdop afsluitbare pot, voeg de olijfolie, zout en peper en 2 ijsblokjes toe. Draai de dop erop en schud totdat een homogene dressing ontstaat. Meng deze dressing door de spitskool met avocadosalade. Laat de salade bij voorkeur afgedekt 1 uur in de koelkast de smaken ‘ontwikkelen’.

Rooster de pitten in een droge koekenpan en strooi deze tenslotte over de salade.

Serveren

TIP: ook lekker om zelfgebakken croutons toe te voegen. Snijd oud brood in kleine blokjes en bak deze goudbruin in een ruime hoeveelheid zonnebloemolie, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze dan royaal met kerriepoeder.