stomen

Spitskoolsalade met rozijnen

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, halveer de kool en snijd deze in heel dunne reepjes. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline.

Snijd de bosuitjes, inclusief het groen, in dunne ringetjes en meng dit door de fijngesneden kool.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes, pers de helft van de citroen hierboven uit en schep de appelblokjes dan door de gesneden kool.

Wel de rozijnen in heet water, giet ze na 10 minuten af en schep ze door de kool.

Koken

Maak de dressing; rasp de schil van de citroen boven de yoghurt in een kommetje, meng het samen met de appelsap, de mosterd en wat peper en zout naar smaak, door elkaar en meng deze dressing door de spitskoolsalade.

Serveren

Lekker bij Hollandse gehaktballetjes en gebakken aardappeltjes

TIP: ook lekker met gedroogde abrikozen.

TIP: hoe langer de kool kan ‘marineren’ met de dressing hoe zachter de kool wordt. Je kunt deze salade al uren eerder maken, dek de schaal goed af en zet in de koelkast.