stomen

Spitskoolcurry

Receptinformatie

Curry
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Koken

Breng een pan met het water, kokosmelk en steranijs aan de kook. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Voeg de currypasta toe en bak circa 2 minuten. Schenk het kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.

Kook de rijst met de deksel op de pan op laag vuur circa 9 minuten. Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de kip met het kerriepoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/spitskool">spitskool</a> in vieren, verwijder de kern en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/spitskool">spitskool</a> in grove repen.

Voeg de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/spitskool">spitskool</a> en de kip toe aan de rijst en kook circa 6 minuten mee. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosui</a> in ringetjes. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/koriander">koriander</a> grof. Roer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosui</a>, de helft van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/koriander">koriander</a>, boter en de cashewnoten door de rijst en breng de rijst op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwijder de steranijs.

Serveren

Verdeel de spitskoolcurry over borden en strooi de resterende <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/koriander">koriander</a> erover.