stomen

Spitskool uit de wok

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Tip: Als je zin hebt in een zoetere variant: Voeg nadat de spitskool gaar is blokjes ananas toe, bak dit even mee. Als je van zoet houdt kun je een klein scheutje gembersiroop toevoegen, maar zonder is het ook al heerlijk. Serveer met rijst. Maar als je liever gebakken aardappelen wilt, kan dat prima. Spitskool schoonmaken en bereiden Als je spitskool schoon wilt maken was hem dan in ruim water , snij in de lengte door en verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de stronk eruit. Daarna kun je heb in reepjes snijden en verder bereiden. Voor salades goed laten uitlekken en dan gewoon gebruiken.

Snijd de spitskool zo fijn als je zelf prettig vind en de ui in halve ringen. Bak de ui aan in een wok, voeg de spitskool hierbij. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat dit mengsel even bakken zodat de spitskool gaar wordt. (wordt iets donkerder van kleur). Bak in een andere koekenpan de kip gaar en bruin. Voeg de kip bij de spitskool. Lekker met een beetje ketjap.