stomen

Spaghetti met geroosterde tomatensaus

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Halveer de vleestomaten en leg ze op een bakblik. Pel de sjalotjes, snijd ze in vieren en leg ze bij de tomaten op het bakblik. Snijd de knoflook in plakjes en neem de naaldjes van de takjes rozemarijn.

Roer de olijfolie, knoflook, rozemarijnnaaldjes, suiker, zout en peper door elkaar. Verdeel het oliemengsel over de groenten op het bakblik.

Koken

Rooster de groenten ca. 25 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de spaghetti volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.

Schep de groenten met olie in een kom en pureer de groenten met de staafmixer tot een grove saus. Breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveren

Verdeel de spaghetti en de tomatensaus over 4 borden en schep de Parmezaanse kaas erop.