stomen

Spaghetti met Chinese kool en pesto

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de Chinese kool in fijne repen.

Snipper de sjalotjes.

Snijd de kerstomaatjes in vieren.

Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook.

Koken

Zet de spaghetti in een hoge kookpan, schenk het kokende water uit de waterkoker erbij. Breng het water op het fornuis opnieuw aan de kook en laat daarbij de spaghetti in het water glijden. Roer om en kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen in een kleine wok de olijfolie. Roerbak de sjalotsnippers 2 minuten. Schep de Chinese kool erbij en roerbak 4 minuten. Schep de kerstomaatjes erbij en roerbak 1 minuut.

Verhit intussen een steelpan of koekenpan droog voor. Strooi de pijnboompitjes er in en rooster ze, onder regelmatig omschudden, goudbruin. Strooi ze op een dubbellaagje keukenpapier.

Stort de spaghetti in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken. Schep de spaghetti in een wijde schaal om met de pesto, het roergebakken groentemengsel en de pijnboompitjes.

Serveren

Schaaf er aan tafel rijkelijk oude kaas over.