stomen

Soep van geroosterde groente

Roosteren!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Paprika’s en uien krijgen een heerlijke smaak als je ze roostert. En die fijne smaken stoppen we samen met lekkere frisse wortel in een soep. Even pureren en klaar!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Schil de ui en knoflook en snijd ook in stukken.

Boen de wortel schoon en snijd in kleine stukjes.

Rits de blaadjes van de tijm af.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook 0,5 deciliter water.

Koken

Leg de paprika, ui en knoflook in een ovenschaal of op een bakplaat. Verdeel de tijmblaadjes erover en zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm een scheut olie in een grote pan en bak de wortelstukjes 3-5 minuten. Verkruimel het bouillonblokje en roer door de wortel. Voeg het gekookte water toe en laat 20 minuten koken.

Doe de geroosterde groenten bij de wortel in de pan en pureer (haal de soep eventueel door een zeef als je deze helemaal glad wilt hebben). Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de soep over vier kommen.

Garneer met bijvoorbeeld chorizoblokjes of kruidencroutons.

Lekker met geroosterd brood met kruidenboter.