stomen

Snelle witlofsoep

Ook lekker met ham!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Een snel soepje is altijd goed, zeker in de drukke decembermaand! Deze soep heb je zo gemaakt en de krokante kaas-croutons maken de soep helemaal af.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Maak de witlof schoon en snijd in repen.

Snijd het brood in dobbelstenen zonder korst, meng deze met 1 eetlepel olie en verdeel de dobbelstenen over een bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas.

Koken

Verhit 1 eetlepel olie in een (soep)pan en fruit de ui- en sjalotsnippers 2 minuten.

Voeg de witlofrepen toe en bak 2 minuten mee.

Voeg 8 deciliter heet water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven.

Kook de witlof in 10 minuten gaar.

Bak intussen de kaascroutons in 10 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Roer de room door de witlofsoep, verwarm even mee en neen de pan van het vuur.

Pureer de soep met een staafmixer fijn.

Serveren

Doe de soep over in 4 mooie kommen en bestrooi met de kaascroutons.