stomen

Snelle Tjap Tjoy

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Bestrooi de in stukjes gesneden kip met versgemalen peper en zout en vervolgens met de maïzena, schep ze goed om.

Koken

Bak de kip in 6 minuten rondom bruin in 3 eetlepels hete olie. Schep de kip uit de pan en bak de fijngehakte knoflook ± 3 minuten al omscheppend in de achtergebleven olie.

Voeg dan de in schuine plakjes gesneden wortel en in reepjes gesneden paprika toe, voeg na 3 minuten ook de in plakjes gesneden komkommer en champignons toe. Voeg als de groenten beetgaar is de kip weer toe. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en nog 1 theelepel maïzena tot een gladde vloeistof en roer dit door de gebakken groenten en kip.

Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en voeg vlak voor het serveren de taugé en lente-ui toe.

Serveren

Serveer met zilvervliesrijst.

TIP: voor wat meer pit in de Tjap Tjoy voeg je naar smaak een schep sambal toe.

TIP: Dit heerlijke verse ‘Chinese’ gerecht tover je zo op tafel! Ook lekker met mie.

TIP: voeg eens een blikje bamboescheuten of waterkastanjes toe (toko).