stomen

Shiitaco's

Is het al Taco Tuesday?

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Klaar met standaard taco's? Dan is het tijd om de ingrediënten voor deze shiitaco's in huis te halen. Bomvol met een combo van malse biefstuk én superverse shiitake paddenstoelen. Met deze blend krijg je the best of both worlds!

Voorbereiding

Koken

Serveren

paddenstoel Eet paddenstoelen en red de wereld: doe mee aan project paddenstoel!
mushroom mushroom

Voorbereiding

Hak de knoflook fijn, snijd de rode ui in dunne ringen en de jalapeño in plakjes.

Leg de rode ui in een kommetje water tot gebruik.

Snijd de shiitake in plakjes, de avocado in blokjes en de limoenen in partjes.

Was de maïs in een vergiet en laat uitlekken.

Koken

Bak je biefstuk met peper en zout op medium hoog vuur, 2,5 minuten per kant.

Haal de biefstuk uit de pan en wikkel in aluminium folie tot gebruik.

Bak in dezelfde pan de shiitake zo'n 4 tot 6 minuten met de knoflook en bestrooi ook deze met peper en zout tijdens het bakken.

Snijd ondertussen de gebakken biefstuk in dunne reepjes.

Serveren

Maak de rode ui droog met keukenpapier.

Vul de taco's om en om met de reepjes biefstuk en shiitake.

Top af met de rode ui, jalapeño, avocado en 1 eetlepel maïs per taco, 1 eetlepel crème fraîche en verse korianderblaadjes.

Sprenkel de limoen naar smaak eroverheen.