stomen

Selderij & sinaasappel salade

Met heilbot, zalm of walnoten

Receptinformatie

Salade
4 personen
Voorgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de knolselderij en snij hem tot een vierkant blok. Bewaar de stukken die je eraf hebt gesneden (ongeveer ⅓ van de knolselderij) en snij dit in grotere blokken.

Snij het vierkante blok knolselderij (ongeveer ⅔) tot piepkleine blokjes.

Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij in dunne reepjes.

Schil de sinaasappels en snij de partjes eruit.

Versnipper de ui en pers het teentje knoflook.

Koken

Zet de grotere stukken van de knolselderij (⅓) met het versnipperde uitje en de knoflook op het vuur met wat olie.

Voeg een scheut water, melk, peper, zout toe en kook de knolselderij in een kwartier gaar.

Giet dit af, vang het vocht op en staafmix dit vocht tot een zalfje.

Blancheer de piepkleine blokjes knolselderij en de bleekselderij reepjes. (Heel kort in een pan met kokend water)

Serveren

Meng de geblancheerde knolselderij en bleekselderij met het zalfje in een bakje, en verdeel dit vervolgens over de bordjes.

Tip: gebruik een ring of een bakje om een net bolletje van hetgeheel op het bordje te maken. Leg hier bovenop de gerookte heilbot, zalm of walnoten, drapeer de partjes sinaasappel, de waterkers, strooi er wat zwarte peper over en een klein beetje olijfolie.