stomen

Salade van asperges, couscous en gerookte kip

Receptinformatie

Salade
2 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Breng in de waterkoker 2 liter water aan de kook.

Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 1-2 cm af, halveer de asperges overlangs en snijd ze in schuine stukjes.

Leg de aspergestukken in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het opnieuw aan de kook, voeg 1 theelepel zout toe en kook de asperges in 10 min. beetgaar.

Stort ze in een vergiet en spoel ze koud.

Schep de couscous in een zeef, hang deze in een net passende kom en schenk de rest van het kokende water er over.

Koken

Laat de couscous 3 min. wellen, neem de zeef dan uit het water en laat de couscous uitlekken. Schep de olie er door. Meng alles, maar zonder de dressing en gebruik de helft van het amandelschaafsel.

Serveren

Verdeel de salade over 2 borden. Druppel de dressing erover. Strooi over elk bord nog wat amandelschaafsel.