stomen

Rode bieten isotto

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Heb je ooit zo'n mooie risotto gezien? Door de rode biet kleurt je risotto prachtig roze én zo krijgt hij een unieke smaak. Proberen dus!

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verpak de bietjes elk in aluminiumfolie.

Koken

Pof de rode bieten op 160 graden in de oven (ongeveer een uur).

Laat de bietjes afkoelen, pel de schil er af en snij ze in blokjes.

Blancheer de risottorijst in ongeveer 5 minuten.

Zet een pan met water op het vuur, met een flinke scheut azijn wat zout.

Doe de eieren elk in een kopje. Maak een draaikolk met een lepel als het water kookt en voeg de eitjes toe. Laat ze ongeveer 5 minuten ronddraaien en haal ze er dan uit met een pollepel.

Doe een klontje boter in de pan en bak hier een gesnipperd uitje en een teentje knoflook in.

Doe de geblancheerde risotto hierbij, en vervolgens ook de bietjes.

Doe er een scheutje witte wijn bij en wat zout en peper.

Voeg als laatst de verse dragon bij de risotto. Laat dit nog 5 min rustig inkoken.

Serveren

Verdeel de risotto over de bordjes, leg op elk bordje een gepocheerd ei.

Rasp hier wat pecorino over en garneer met walnoten.