stomen

Roodlof met risotto

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snipper de ui en pers de knoflook.

Koken

Verwarm de bouillon.

Fruit in een pan met wat olijfolie de gesnipperde ui en knoflook glazig.

Doe na een paar minuten de rijst erbij en bak even mee. Blijf goed roeren.

Wacht totdat de rijst glazig wordt en voeg de wijn toe.

Zet het vuur lager als de wijn helemaal opgenomen is. Voeg lepel voor lepel de hete bouillon toe en blijf goed roeren!

Stoof ondertussen in een andere pan de reepjes roodlof met de tijm gaar in een klontje boter. Voeg dit bij de risotto. Haal de pan van het vuur en roer er de kaas door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Serveer met gehakte walnoten erover gestrooid.

Ook lekker met stoofvlees of chorizo.